vineri, 21 iunie 2013

Povestea de succes a lui Pierre Omidyar fondatorul eBay

El inca nu are patruzeci de ani, dar deține o companie mare, este in lista a celor mai bogati oameni din America și știe exact cum să devină un milionar, fără a investi cu aproape nimic în afaceri. El este nimeni altul decât Pierre Omidyar - fondator și co-proprietar al eBay licitație, unul de afaceri cea mai rapidă creștere la data de proiect. El detine aproape o treime din acțiunile companiei, și venituri anuale de aproape 5 miliarde de dolari

Primele încercări de a găsi idei
Din copilărie, Pierre pasionat de calculatoare, și în această epocă a înțeles cum să facă o mulțime de bani pe hobby. Primul său proiect a fost un cataloger pentru biblioteca școlară, pentru care a primit bani foarte bun, la momentul (6 dolari pe oră). După liceu, el nu a ezitat, a aderat la Facultatea de Informatică de la Institutul Tufts, unde a primit o diplomă de licență. Imediat după antrenament, Pierre a avut un loc de muncă la unul dintre ramuri ale companiei Apple, care a scris mai întâi un MacDraw aplicații profesionale. Dar el a vrut să progres, creativitate, dezvoltare, și, desigur, venituri mai mari, deci aici Pierre nu a stat pentru mult timp.
Omidyar a decis să organizeze propriile lor proiect numit Ink Development Corp Ideea a fost de a crea un program care ar fi realizarea unui control al computerului cu ajutorul unui pix. Dar nu a reușit, și Pierre a mers la eShop companiei, care ulterior a fost cumparat Bill Gates, deși de data Omidyar nu a fost acolo.
În cele din urmă, în San Francisco, Pierre întâlnit o fată care a schimbat literalmente viata lui. Fata a fost pasionat de colectare cutii de bomboane, dar ea a avut probleme cu cumpărarea și vânzarea lor. Omidyar nu a fost gândit cum pentru a ajuta un prieten, și a creat o aplicație de pe pagina dvs. cu ajutorul pe care le puteți cumpăra în mod liber și vinde nimic. Deci, ideea de a crea o licitație "live" pe Internet.
De la Licitație Web la eBay
În 1995, site-ul a apărut Licitație Web, unde a fost posibil să se efectueze tranzacția gratuit. Cu doar câteva zile a devenit popular printre oamenii obișnuiți, iar la sfârșitul anului, numărul de cereri de cumpărare a crescut la 10.000. În acest timp, traficul pe Licitație Web a crescut, astfel încât Pierre a trebuit să perceapă clienților un site de mică taxă.
După 2 ani, Omidyar a redenumit crearea sa în eBay și a început să-l promoveze în mod activ. Astăzi, site-ul a înregistrat 157 de milioane de utilizatori. În ceea ce privește vânzările on-line, eBay are un loc de frunte în lume. Pe eBay, puteți cumpăra tot ce vrei: antichități, aparate de uz casnic, electronice, cărți, calculatoare, si chiar masina.

Care este secretul succesului lui Omidyar?
După cum a recunoscut de către proprietarul companiei, principalul motiv pentru succesul său a fost exact ceea ce a vrut să creeze un proiect comercial, care ar aduce un profit imens. Pierre, în primul rând, a vrut să creeze o platformă de comunicare interesant și gratuit pentru oameni ca-minded.
Experții sunt de părere că popularitatea uimitoare de eBay a primit pentru că puteți cumpăra și vinde, practic, totul, și la un preț accesibil. Administrația site-ului nu impune practic nici o restricție cu privire la elemente, cu excepția faptului că morala sau legitim.
Pierre Omidyar poate fi considerat ca cel mai mare broker din lume. Cu toate acestea, se pare chiar concurenți. EBay Angajații cred că copia numai sistemul lor, deci se extinde în mod regulat capacitățile lor, comunicațiile, sfere de influență și de a dezvolta tehnologia a companiei.
Astăzi, fondatorul eBay transferat modest puterile sale de prieteni. El a decis să se dedice viața sa personală, precum și de caritate, oferindu-i 99% din venitul lor. Americanii, cum ar fi Pierre numita "self făcut» (de exemplu, "se deschide"). În ciuda faptului că Omidyar este o listă a celor mai bogati oameni din lume, el continuă să trăiască modest în apartamentul său, plimbare pe masina veche și se bucură de lucrurile chiar mici.
pe hobby-ul său. Primul său proiect a fost un cataloger pentru biblioteca școlară, pentru care a primit bani foarte bun, la momentul (6 dolari pe oră). După liceu, el nu a ezitat, a aderat la Facultatea de Informatică de la Institutul Tufts, unde a primit o diplomă de licență. Imediat după antrenament, Pierre a avut un loc de muncă la unul dintre ramuri ale companiei Apple, care a scris mai întâi un MacDraw aplicații profesionale. Dar el a vrut să progres, creativitate, dezvoltare, și, desigur, venituri mai mari, deci aici Pierre nu a stat pentru mult timp.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu