luni, 3 iunie 2013

Ideea de afaceri - spalatorie auto

Deschide o spalatorie auto
Pentru o lungă perioadă de timp, masina a fost considerat un simbol de stil de viață bogăției, prosperitate și activ. Șoferii total de un singur lucru - dragostea de puritate vehiculului propriu. Este de la această iubire veșnică și nepieritoare și a fondat această idee pentru o afacere. În acest articol vom spune despre toate argumentele pro și contra de auto-curatare.
La un moment în care mașinile sunt mai scumpe decât unele dintre apartamente, șoferii nu vor încredința spalatul masinei cu o găleată și pânză. Odată cu apariția de dispozitive inovatoare de către firma germană "Karcher" spălarea masinilor cu mâna a intrat în uitare. Acum, șoferii sunt dispuși să plătească sume mari de bani pentru incomparabile "jucarii" sa fie spălate cu cele mai recente sisteme de curățare non-contact. În acest caz, riscul de zgârieturi și scuffs pe vopseaua este minimă.

Deschiderea spalatoriei - elementele de bază
În primul rând avem nevoie să înțelegem că spalatorie auto - o sală cu echipament specializat pentru spălare și curățare de vehicule. Afacerea in sine nu este prea scump, și aveți suficient pentru sartapa chiar 8.000 dolari. Deci, stai pe spate, vom continua.
Primul lucru pentru a începe cu - spațiu. Puteți fie să cumpere sau să închirieze. De fapt ambele opțiuni destul de profitabile, dar atunci când cumpără o afacere retur apartament va fi destul de lent. Chirie, uneori, chiar de închiriere a terminat de spălat, astfel încât - du-te pentru el.

Echipament pentru mașini de spălat
Dacă ați găsit o proprietate adecvat într-o locație bună, este ușor de accesat din exterior drum, e timpul pentru a cumpara echipamente speciale. Dacă vorbim despre "set standard" de orice masina, este aceasta: o mașină de spălat sub presiune de calitate cu apă rece de funcționare, o înaltă presiune de apă de încălzire autonomă, tri-modul de curățare, spălare aspirator, echipamente de purificare a apei. Apropo, astfel încât să nu sufere tratare a apelor uzate, este necesar să se încheie un acord special cu utilitarul de apă a orașului. Capacitatea de echipament, sunt diferite, astfel încât să fie ghidat de propriile nevoi. Pentru a începe cu putere adecvată medie de utilaje (40-50 de vehicule pe zi).

Servicii de spalatorie auto
Fiecare conducător auto știe că el va fi oferit o spălătorie auto spălare bună calitate auto și lustruirea caroseriei din exterior, uscat interiorul vehiculului de curățare și chiar spălarea motorului. Una dintre cele mai mari probleme este uscarea ulterioară a vehiculului. Acesta se realizează cel mai bine într-o cameră separată uscat, ceea ce înseamnă "cutii" ar trebui să fie de cel puțin 1 mai.
Destul de un loc profitabil in masina un pic cafenea. Omul, care a venit să se spele masina mea, poate lumina întotdeauna ceașcă speranța de cafea sau ceai. Daca spatiul permite, și nici un rău va fi o cutie speciala, cu un ascensor, sau chiar un service complet. Astfel, nu numai extinde gama de servicii, dar, de asemenea, crește fluxul de clienti.

Partea financiară
De obicei, se întoarcă la spălătoria auto nu este mai mare de 6 luni. Și dacă afacerea merge bine - luni 1-2. Sunt de acord, de performanță solidă pentru o mica afacere. Desigur, pentru a furniza cifre exacte de costuri și beneficii, nu putem, pentru că totul aici este destul de individuală și depinde de concurență, prețurile pentru servicii, bunuri locul de cumpărare și prețul de închiriere. Trebuie înțeles faptul că valoarea minimă a deschide o afacere - 25000 lei, dar numărul maxim, desigur, limitate doar de adâncimea și mărimea portofel.
Apropo, o idee bună ar fi deschiderea unei spalatorii auto pentru vehicule specializate, cum ar fi camioane. Aranjament de astfel de curățare trebuie să fie astfel încât transportul de marfă nu trebuie să se deplaseze prin oraș. Opțiunea ideală ar fi zona de la intrarea în oraș sau sat. Amintiți-vă că camionul nu numai că trebuie să crească dimensiunea de cutii, dar, de asemenea, să revizuiască echipamente de putere.
Pentru a crește fluxul de clienti petrece promoțiile temporare și permanente. De exemplu, pentru a face cote pentru microbuze și taxiuri. Acest sistem funcționează bine pe chiuvete cele mai multe medii și mari. Experiment, combina și de a lucra pentru placerea ta!

Un comentariu: