luni, 24 iunie 2013

Cum de a cumpăra corect o afacere gata pregătită

Nu este întotdeauna pentru a obține propria afacere trebuie să-și petreacă ani lungi în organizarea și creșterea profitabilității. Una dintre cele mai bune moduri de a începe o afacere și în același timp aveți la dispoziție pentru a investi fondurile inactiv este cumpararea unei unități industriale sau comerciale deja existente. Cum nu de a face o greșeală atunci când intră în tranzacție și alegeți o afacere cu adevărat profitabilă și eficientă?

Alegerea unei afaceri de a cumpăra
Experții în domeniul finanțelor sfătuite să se miște în acest caz, după cum urmează: în primul rând, pentru a determina în ce zona pe care doriți să lucreze și în ce mod de a se angaja (cu ridicata, cu amănuntul sau de fabricație). El ajută deja să înțeleagă direcția generală de căutare - dar între cele chimice de uz casnic magazin sau producția de materiale de construcții pentru a alege mai ușor decât lipsit de orice specificul unei ipotetice "afacerile proprii". Apoi, decide astfel, ar trebui să afacerea dvs. în viitor să fie conectat și exporturi și importuri, și începe în cele din urmă de a alege este un produs specific, care va sta la baza viitorului bunăstarea voastră.
Componenta financiară
În primul rând trebuie să fie clar cu privire la modul de mult de propriile active în numerar pe care sunteți dispus să investească în achiziționarea și dezvoltarea de afaceri. Următorul pas - imaginind suma care va fi disponibil în forma unui împrumut. Dimensiunea acestuia poate fi afectată în mod semnificativ de factori cum ar fi prezența a cumpăra o firmă de proprietăți imobiliare deținute sau lichiditate de capital. Prin urmare, este foarte important să fie un studiu detaliat al situației financiare a afacerii achiziționate.
Opțiuni adecvate - cum de a alege
Cele mai multe ori nu de vânzare de afaceri de operare pot fi găsite în ziare, site-uri și anunțuri portaluri tematice. În primul rând, ar trebui să acorde atenție la ei și să analizeze gama de prețuri oferite spre vânzare de către firmă. Dar trebuie amintit că, în unele cazuri, divulgarea de vânzare poate dăuna imaginii companiei și să-l priveze de client (agentie de turism, bancar sau agenții de securitate, etc), astfel încât faptul de vânzare știe doar un cerc restrâns de oameni. Acesta poate fi brokeri, distribuitori, contabili, consultanți, etc, care lucrează în același domeniu. Deci, nu fi rău pentru prieteni interviu, un fel sau altul legate de zona dvs. de interes - e posibil veți găsi destul de chilipir în acest fel.
Motive pentru vânzare
Dobândi o afacere fără să știe de ce proprietarul a decis să renunțe, cel puțin, imprudent. Aici, există două opțiuni principale - proprietarul, indiferent de motiv, pur și simplu se retrage (relocare, schimbare a domeniului de aplicare, de necesitatea de a investi urgent proiect mai profitabile sau interesant), sau pur și simplu a încetat de afaceri profitabile.
Evident, primul motiv este de preferat, dar vânzătorul este rar vă spun sincer că profitabilitatea de afaceri a scăzut brusc. Acesta va trebui să efectueze propria ta investigație - pentru a examina situația de pe piața, să caute sfaturi de la experți independenți și analiști care studiază documentația.
Ce despre angajații?
Chiar dacă achiziționați o companie mica, nu ar trebui să se schimbe începând dramatic personal - experiența arată că, în cele mai multe cazuri, angajații pot usor apara drepturile în instanță, iar noul proprietar trebuie să continue să se ocupe cu sentimentul negativ față de el echipa. Chiar dacă aveți de gând să înlocuiască treptat o parte din forta de munca - face acest lucru, ea nu arata prea deliberat și sfidător.
Achiziționarea de afaceri a terminat poate fi o investitie foarte profitabila, dar numai dacă se ia în considerare toate detaliile și să ajungă la o selecție de afaceri viitoare cu maximă responsabilitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu