luni, 24 iunie 2013

Lecții în afaceri: lichidarea întreprinderii

Cel mai probabil, în cadrul activităților de afaceri va fi confruntat cu un astfel de concept ca "lichidarea societăților." Este posibil ca acest lucru va fi un interes informațional, dar se poate întâmpla ca ai de-a face cu această problemă cu atenție. Prin urmare, am decis să facă lumină în ceea ce privește definiția de "închidere a unei afaceri", și nuanțele juridice și de proprietate aferente.

Și astfel:
Lichidarea întreprinderii presupune un proces de oprire a activităților unei întreprinderi fără transferul dreptului de a-l la terțe părți. În prezent, există două tipuri de lichidare - lichidare obligatorii și facultative.
Motivele pentru lichidare poate fi mai mult de diferit: reducerea producției, modificarea, suspendarea pentru o perioadă activități comerciale, dificultăți financiare sau necesitatea de a începe o nouă istorie fiscal al companiei. Uneori, motivul pentru lichidarea întreprinderii poate fi pretenții diferite de a face sau de a trece la un nou segment de piață cu partenerul conservarea și baza de clienți.
Lichidarea întreprinderii poate fi fie pe deplin cu închiderea definitivă a tuturor situațiilor financiare, precum și parțială. În acest din urmă caz, o reorganizare a structurii companiei, schimbarea fondatorilor, și mai mult. În plus, procesul de lichidare poate fi inițiat procedura de faliment. Toate aceste metode sunt perfect legitime, dar fiecare dintre ele atrage după sine consecințe diferite, atât pentru întreprinderi și pentru partenerii săi.
Cel mai legitim este lichidarea oficială a întreprinderii, după ce compania a rezilia în mod formal orice activitate. În acest caz, este exclusă din registrul unic al persoanelor juridice, sigiliul său de a fi distrus, iar toate documentele cu privire la Fundația sale sunt pierdute. La sfârșitul procedurii se acordă un certificat de eliminare. Toate este nevoie de cel puțin 6 luni.
Cu toate acestea, acest lucru este posibil numai în cazul în care societatea are destui bani pentru a plăti datoriile la creditori. În caz contrar, a făcut o procedură prescurtată de faliment.
Cu toate acestea, există metode alternative de abordare a întreprinderii. Acestea includ: schimbarea fondatorul sau fondatorii lor și reorganizare. Cu toate acestea, în ambele cazuri, tu a alerga riscul de a atrage neplăcerea de servicii fiscale pentru care s-ar putea fi un motiv pentru a conta astfel de proceduri ilegale.
De aceea, în cazul în activitățile sale comerciale veți fi nevoiți să se confrunte cu o astfel de necesitate, cea mai bună cale de ieșire din această situație se recurge la profesionisti, care va face orice pentru lichidarea întreprinderii a devenit aproape invizibil pentru tine, nu necesită mult timp și eveniment de cost.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu