duminică, 23 iunie 2013

Mark Zuckerberg - miliardar la 23 de ani

Știați că cel mai tanar miliardar din lume, are doar 23 de ani? În timp ce încă un student la Harvard, Mark Zuckerberg a început să lucreze la realizarea ideii - crearea unei rețele sociale pentru elevii de comunicare de la Universitatea Harvard. Ideea a fost atât de succes, și rețeaua socială a crescut atât de repede că Mark a fost nevoit să dedice tot timpul pentru ea, și, în consecință, să oprească studiile la universitate.
Probabil ați ghicit deja că este vorba despre cel mai popular în acest moment în lume de rețele sociale - Facebook.
Dar să ne întoarcem la povestea lui Mark Zuckerberg. Doar 4 ani i-au luat pentru a deveni un miliardar datorita ideea lui. Zuckerberg a inceput sa lucreze la proiectul său "Facebook", în februarie 2004. Proiectul a fost atat de mult succes ca primele investitorii nu trebuie să aștepte mult timp. Unul dintre fondatorii PayPal (serviciu de plată pe Internet), Peter Thiel, a investit în dezvoltarea proiectului «Facebook» prima jumatate de milion de dolari. Urmat la scurt timp de alte investiții: în octombrie 2007, Microsoft a cumpărat drepturile exclusive de a vinde publicitate pe paginile de "Facebook" până în 2011, zaplatv pentru acordul de 240 milioane dolari.
În momentul de față, unii experti estimeaza «Facebook» 15 miliarde de dolari, din care aproximativ 4 miliarde aparține Mark Zuckerberg (27%). Revista "Forbes" a dat evaluarea sa de Tsukurberga - el a estimat cota de «Facebook» face doar un an și jumătate de miliard de dolari, pune-l în acest fel pe 785-a printre cei mai bogati oameni din lume. Dar asta nu a oprit Mark Zuckerberg a deveni cel mai tanar miliardar în 23 de ani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu