duminică, 23 iunie 2013

Cei mai bogati pictori ai lumii

Am scris deja despre modul de a deveni un milionar prin pictură. Acum vrem să scrie despre cei care sunt cu adevărat de succes. Artiști bogate din lume, există zeci de mii, dar vom vorbi doar despre șapte cele mai de succes dintre ele.
1. Damien Hirst, Marea Britanie
Născut în 1965, Damien Hirst este în continuare cel mai bogat artist al lumii, deși moda pentru munca sa începe să dispară treptat. Tema principală a operei sale - moartea în toate formele sale. Cel mai probabil au văzut fotografiile de expozițiile sale, unde a expus corpul pregătit de persoane sau a carcaselor de animale, numindu-l "unul dintre cele mai mari manifestări de libertate de creatie."
Desigur, se poate argumenta de ce Damien Hirst, arta, sau este încă un șocant bine mediatizat până la punctul de kitsch, dar faptul rămâne - expoziția din 2007 numita "superstiție" cel mai bogat artist din lume, vândut pentru 25 milioane dolari.
2. Jeff Koons, Statele Unite ale Americii
Jeff Koons sa născut în 1955 în York, Pennsylvania, Statele Unite ale Americii. Temele mele preferate de creativitate - o sculptură de forme mici și mari, cu o valoare artistică controversat. Ca o dată compatriotul său Andy Warhol, Jeff Koons pus în scenă, de asemenea, producția de operele lor de artă pentru fluxul, transforma studioul său într-o adevărată fabrică pentru producția lor.
În prezent, el este președintele "Jeff Koons LLC», situat în New York, care are aproape 150 de persoane. Ei fac reale imaginile pe care Jeff Koons creează pe computerul său personal.
3. Takashi Murakami, Japonia
Takashi Murakami - artist japonez născut în 1962. Domeniile sale de interes includ nu numai pictura, dar, de asemenea, de design, moda, arta în stilul pop și anime. Prin urmare, pentru a spune că capitalul său a obținut doar picturi sau instalații, este imposibil. Cu toate acestea, este cunoscut faptul că expoziția din 2007-2008, care a avut loc în toate marile orașe din întreaga lume și se numește "© Murakami", a atras mai mult de 30 de milioane de oameni, și unul dintre sculpturile sale relativ devreme, numit "Cowboy meu Lonesome», un an și jumătate de ani în urmă, Takashi Murakami a vândut aproape 16 de milioane de dolari.
4. Brice Marden, Statele Unite ale Americii
Născut în 1939, Brice Marden este una dintre cele mai vechi clasice de viață generație. Cele mai multe din munca lui este de a atrage, în care artistul își dezvoltă propriul stil distinctiv, pe care el a numit "formală". Vopsit în imagini moi tonuri sunt pline de muchii ascuțite și linii ascuțite, și arata ca acestea sunt produsul de mai urbanistki. Un alt hobby este caligrafie Brice Marden. Din 1984, el a pictat o serie de zeci de sute de picturi, încearcă să bată literele din caractere arabe și din Asia.
În momentul de față, prețul pentru recunoscut "clasic", Brice Marden de lucru variază de la 5 la 11 de milioane de dolari.
5. Julian Schnabel, Statele Unite ale Americii
De asemenea, fiind un cetățean al Statelor din America de Nord, Julian Schnabel sa născut în 1951 în New York. Prima sa expozitie a avut loc în 1979, iar cea mai mare din cariera sa Julian Schnabel expuse mai mult de 5.000 de ori, în aproape toate zonele metropolitane importante și în capitalele lumii. Opera sa este caracterizată prin faptul că a studiat chiar stilul său și acceptarea criticii nu știu ce să se aștepte de la artist, ca și lucrările sale, el poate folosi și linoleum, ciment, și ridică gunoiul în stradă, și chiar oasele și coarne de animale.
În plus, Julian Schnabel este, de asemenea, cunoscut ca un regizor de film și scenarist - pentru ultimii 14 ani, el a făcut trei filme: film despre afro-american artist Jean-Michel Basquiat, despre cubanez poet Reinaldo Arenas și redactor-șef al revistei "Elle" - Jean-Dominique Bauby.
6. Anish Kapoor, Marea Britanie
Anish Kapoor sa mutat în Anglia de la Bombay, unde el a fost născut în 1972. Lucrări în genul de sculptură și instalații. Stilul său de creație este diferit în care este aproape întotdeauna picteaza nu numai sculpturile sale, ci, de asemenea, spațiul din jurul lor - la pardoseli, pereti si tavane - culori strălucitoare, și utilizează oglinzi si texturi diferite pentru a crea privitorului impresia că sculptura în sine nu este valoros în sine, fiind doar o mică parte din ceva comun.
Lucrarile sale sunt în multe colecții particulare, precum și poate fi văzut în aproape toate cele mai importante muzee din lume care și-au dedicat sălile de artă modernă.
7. Jasper Johns, Statele Unite ale Americii
Jasper Johns, anul nașterii - 1930. El trăiește și lucrează în Statele Unite. Picturile sale sunt caracterizate prin faptul că ele sunt o instalație tridimensional, a cărui dimensionalitate se realizează prin structuri complexe sau chiar cantitatea mare de vopsea aplicată pânză. Dar acest lucru este specific pentru lucrările timpurii ale Jasper Johns. Acum, tot timpul se dedică la sculptura, turnarea bronzului în obiectele cele mai obișnuite și familiare pentru noi - ceainice, vase, cărți, și chiar calculatoare de buzunar. Dar, in ciuda simplitatii sale aparente, a creat capodopere sa bucurat de popularitate în continuare printre colectionarii și cunoscători de artă modernă.
Ei bine, cel mai scump din picturile sale "False Start" (dimensiuni 170.8 cm de 137.2 cm) a fost vanduta in 2006 pentru 80 milioane dolari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu