vineri, 21 iunie 2013

Povești de succes: Waltons și Wal-Mart

Dacă te uiţi la lista de oameni din lume cei mai bogaţi de către Forbes revista financiara, nu este posibil de a găsi numele de patru membri ai aceleiaşi familii – Ştefan, Jim, Christy şi Alice.
Statutul de fiecare dintre ele, în medie, este mai mult de 20 de miliarde de dolari, şi statul combinate de familie în funcţie de anul 2012 este estimat la aproximativ 90 de miliarde de euro.  Acest lucru este mai mult decât o listă de liderii de magnatul Mexican Carlos misi Clima (70 miliarde USD) sau geniu Bill Gates (61,5 miliarde).
Aceste persoane sunt moştenitorii de una dintre cele mai de succes antreprenori American Sam Walton a secolului xx.

Sam Walton a fost dintro familie simplă de agricultori. Născut în 1918, mic Sam asistat la Marea Depresiune American.  În funcţie de oamenii care l-au cunoscut, este un spectacol de declin universale, şi rata şomajului a fost un impuls pentru dezvoltarea intensivă de său talent antreprenorial.  La 7 ani vechi copil s-a implicat activ în afacere de familie privind comerțul cu produse lactate şi câştiga bani proprii, ziare de vânzare, precum şi în creştere de păsări şi iepuri pentru vânzare.  Prietenii lui de liceu-l-a amintit ca o persoana extrem de resurse care poate crea bani «de la thin aer».
După absolvirea liceului cu onoruri, a intrat la Universitatea din Missouri, unde îl ocupă imediat pozitia de lider in mediul academic şi viaţa socială a Universităţii.  Cu toate acestea, în ciuda realizări impresionante după absolvire, Sam Walton acceptă oferta firmei J. (C).  Penney şi frunze de lucru la Iowa la post modeste de stagiar Manager cu un salariu de la $ 75.  Viaţa liniştită a unui standard gri functionar el conduce de doi ani.
Totul se schimbă după al doilea război mondial.  Deja căsătorit Walton decide să lucreze pentru ei înşişi.  Sotia lui rude pentru bani Helen el închiriază o cameră în oraşul Newport şi deschide un magazin acolo.  Ataşările doar 25 de mii de dolari în trei ani de existenţă afaceri Walton a adus-l 320 de mii.  Acest succes nu merge neobservat, iar proprietarul a spaţiilor de invidie "trunchiate aripi» antreprenor, nu extinderea contractului de leasing.
Familia este forţat să se mute la Bentonville.  A fost acolo cu magazin "Walton cinci şi Ban" a început să dezvolte 79 supermarketuri.  Al doilea "start-up" Sam a fost nereuşită.  După 5 ani el a fost aproape pe cale de a ruina, dar cu ajutorul fratelui său a avut suficiente forțe să ia un salt decisiv, care a adus mult-aşteptata victorie.  În următorii şapte ani, numărul de magazine a crescut de la un magazin mic la un plin 16 supermarketuri.
Wal-Mart deschis primul magazin sub brandul în Rogers.  Interesant, naştere numele de marcă a o dorinţă înnăscută a Walton economii.  În loc de o "piaţă Walton" a fost mult mai ieftin să scrie pur şi simplu "Wal-Mart".
Pentru a câştiga său primul miliard, Sam Walton a luat 34 de ani.  S-a întâmplat în 1979 când veniturile anuale globale au totalizat două miliarde de dolari de la sute de magazine.
După moartea sa, Sam Walton a lăsat toate statutul său de familie: soţia Helen şi patru copii Rob, Jim, John si Alice.  Ei devin demn continuers a vieţii sale şi creşte în mod semnificativ capitala lăsat.
Succesul de Sam Walton nu este noroc, ci o strategie finalitate.  După toate, el a fost nu numai un medic şi teoretician comerciale.  Fondator al formulate 10 porunci de tranzacţionare de succes, care acum sa bucurat de către mulţi dintre urmaşii săi.
Fiecare de afaceri începe cu cel mai mic.  Nu vă temeţi şi subestimeze lor de sine.  Pentru a reuşi, ai nevoie doar pentru a scăpa de obiceiurile de a obţine bogat.  Cine ştie, poate unele mici comerciale cort mulţi ani a devenit al doilea "Wal-Mart" şi moştenitorii dumneavoastră va fi pe sus de piramidă financiară. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu