sâmbătă, 3 august 2013

Proprietăți utile de ghimbir

    Din cele mai vechi timpuri, ghimbir este cunoscut ca un produs foarte util. În China antică și India, cel puțin, este deja în mileniul II î.Hr.. e. Ghimbirul este utilizat pe scară largă ca un condiment și ca medicament.
    Proprietăți utile de ghimbir nu sunt uitate azi. Este folosit ca condiment, este preparată, și se adaugă în patiserie. In Japonia, ghimbirul este folosit ca un supliment obligatoriu pentru pește crud, în special la prepararea sushi.

    Cât de util ghimbir?

    De numărul de proprietăți utile de ghimbir poate concura cu aproape orice plantă. Acesta reduce tensiunea arterială și nivelul de colesterol, care este efecte benefice asupra sistemului cardiovascular. Stimuleaza digestia si imbunatateste pofta de mancare, eliminarea toxinelor din organism, astfel încât să poată fi folosit în boli de stomac și intoxicații alimentare.

    Ghimbirul are proprietatea de a ucide germenii și îmbunătățirea sistemului imunitar, alături de usturoi, dar nu au un miros neplăcut. În plus, tonuri de ghimbir și dă putere și energie, astfel încât să poată înlocui cafea.

    Printre altele, ghimbir util în tratamentul și prevenirea cancerului.

    Retete cu ghimbir

    Cateva retete simple, dar foarte util, cu ghimbir, care va îmbunătăți în mod semnificativ sănătatea ta.

    1. Ceai de ghimbir

    Beneficiile pentru sănătate: remediul perfect pentru raceli si gripa.

    Reteta: prepara ceai regulat, apoi se adaugă tocat bucata de ghimbir (3-4 cm) și oferă Infuzii de 10 minute. Dacă se dorește, se adaugă lapte.

    2. Bea ghimbir

     Beneficiile pentru sănătate: A tone și revigorează. Imbunatateste functia de inima.

    Reteta: se pisa radacina de ghimbir și a pus în apă, la rata de 3 lingurite la 100 ml. de apă. Se fierbe timp de 10 minute, apoi da Infuzii 5-7 minute. Dacă doriți - se adaugă miere, lămâie și mentă.

    3. Curry de carne de vită

     Beneficiile pentru sănătate: Îmbunătățește efectul peschevarenie, benefic asupra stomacului.

    Rețetă pentru 20 de minute până când sunt gătite orice fel de mâncare din carne se presara cu rata de ghimbir ras de 1 lingura. lingura pe 500 de grame de carne.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu