luni, 26 ianuarie 2015

Cultivarea petunii - o afacere profitabila

Petunii sunt familiare tuturor, le iubesc peisagisti, grădinari. Ele sunt modest, cu ei puteți crea o compoziție luminos și frumos. Flori împodobesc grădini, parcuri; suspendat în ghivece pe balcoane și coloane, plantate la intrările în magazine, birouri și restaurante.
Piața pentru aceste culori este potentialii clienti foarte mari, sunt servicii municipale, hipermarketuri, supermarketuri, societate publică, proprietarii de restaurante, birouri, proiectare si flori piețele studiouri peisaj.
Material săditor Petunia crescut foarte ușor, deoarece plantele sunt perfect adaptate la clima noastră, nu au nevoie de udare frecvente, sunt în creștere rapidă și încântă înflorire lor din primăvară până toamna târziu. Varietatea de culori și este pur și simplu uimitor, Colecționari are aproximativ 1.000 de soiuri si culori.

Cum să crească petunia - primii pași
În scopul de a crește chiar și un lot mic de răsaduri de vânzare, aveți nevoie de o zonă de plantare. Apartamentul este într-adevăr nu, dar într-o casă privată în răsaduri adaptate mansardă sau de rezervă. Dar această opțiune este potrivit doar pentru un lot mic test pentru a înțelege cum să crească petunii, calcularea costurilor și veniturilor.
Pentru a activa activitatea de creștere răsaduri într-o afacere profitabilă, ai nevoie de o seră bine încălzit. Acesta poate fi cumpărat de-a gata din polikarbonada, cu un cadru din otel galvanizat. Evaluari: 2 x 4 x 2 - 15000 ruble, 4 x 8 x 2-32000 de ruble. 2-3 ori mai ieftin sere low cost de fabricație, cu mâinile lor sau la comanda. Pentru a face acest lucru, face un cadru de lemn și calitățile sale adezive cu folie de plastic - toate acestea va costa aproximativ 7000 de ruble.
Pentru a crea un microclimat în sere mici de a alege: lămpi fluorescente, LED-uri infraroșu sau; Instalatii de incalzire cu gaz sau petrol. Pentru sere mari au nevoie de echipamente profesionale.
Material de plantare
Pentru materialul de plantare ar trebui să se aplice semințelor magazine numai dovedite. Tu ar trebui să cumpere semințe de calitate de la bine-cunoscute producătorii străini, în acest caz, plantele cresc repede și, în același timp, nu se imbolnavesc. Prețurile de semințe fluctuează peste 100 de bucăți. - De la 60 la 250 de ruble, în funcție de specia și soiul. Petunii sunt de două tipuri: mare-melkotsvetkovye și, la rândul său, fiecare specie are un hibrid simplu și flori duble. Inaltime, petunii sunt împărțite în: Arbust 25-40 cm înălțime și creț - ampelo.
Pentru plantarea semințelor trebuie să se pregătească cutii cu orificii de drenaj. Cel mai bine este sa folosesti pentru aceasta paleti din lemn sau plastic. Semintele sunt foarte mici, ele sunt încurajate să se amestece cu nisip și uniform semene sau planta fiecare sămânță ușor în pământ cu două scobitori. Semințe măcinate presara nu au nevoie, acestea cresc în lumina soarelui. O lună mai târziu, atunci când răsaduri rasada, se scufundă în pahare de plastic de 0,2 litri.
Solul trebuie să fie ușor, pentru acest teren pentru a adăuga nisip, turbă și îngrășăminte organice. În partea de jos a cutiilor turnat un strat subțire de argilă expandată pentru drenaj.
Documentația necesară
Dacă încep să se înmulțească material săditor petunii în loturi mici, nu va fi necesară multe documente. Avem nevoie de a lua un certificat care plantele cultivate pe fermele mici (fermele private). Acest document este eliberat în administrarea localității.
Petunii creștere și profit
Întrebări: cum să crească petunii la răsad a fost puternic, nu a fost bolnav, a avut o germinare bun, cum de a alege gama de funcționare, va dispărea de la sine în procesul și experiența.
microclimat necesar
După aterizare umiditate și căldură după prima conectare aveți nevoie pentru a avea grijă de lumină abundentă. Plantarea datele de la sfârșitul lunii ianuarie la începutul lunii martie. Plantele au nevoie de 3-3.5 luni, acesta a început să înflorească.
Cum de a găsi potențiali cumpărători
Clienții trebuie să se uite mult timp înainte de răsaduri au crescut și primul sezon este cel mai dificil. Ai nevoie pentru a avea grijă de publicitate pe resurse Internet si in mass-media. Punerea în aplicare a răsaduri în vrac în magazine de flori și comunitatea de gradina, sau vinde în piețe. Prețul pe plantă 1-10 ruble, în funcție de soi, coșuri suspendate sunt vândute la 250-300 de ruble.
Perioada de amortizare și profitul așteptat
Profit - cele mai importante întrebări adresate de către antreprenor, deoarece de dragul de el și începe petunii creștere. Payback 1 plantele sunt foarte bune: prețul unuia seminte - 0,6 -2.5 rublă pe plantă costa 10 -100 de ruble. Dar ar trebui să fie considerate costuri semnificative: containere, sol, lumina, apa. În cazul în care investi inițial în construcția de sere încălzite, se va plăti pentru sine, într-un an.
Cultivarea florilor este o cauză mare și nobil. Fastul și revolta de culori înflorit petunii în paturi publice, în coșuri suspendate, ochi-prinderea și dea plăcere estetică.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu