sâmbătă, 22 iunie 2013

Warren Buffett și succesul său fantastic

Warren Buffett sa născut în orașul american Omaha în 1930, la 30 august. Tatăl său a fost un agent de bursă și politician.
Micul Warren din copilarie a aratat abilitatile intelectuale extraordinare: timpuriu a început să citească înainte de a intra școală au însușit elementele de bază ale matematicii și o memorie excepțională. Potrivit admiterea propriu Buffett, el a fost un vis din copilarie de a deveni un miliardar.
Întruchipează planul lui Warren a început la vârsta de șase ani. În magazinul bunicului său, a cumpărat câteva sticle de "Coca-Cola" și le revândute. Astfel,
Buffett a câștigat primul său de 5 centi.

În 11 de ani, Buffett primul a încercat mâna la investirea, castigand $ 5 privind vânzarea de acțiuni. Cu toate acestea, în cazul în care Buffett așteptat câteva zile, el ar putea câștiga câteva sute de dolari, ca stocul împușcat de până la 5 ori. Este această experiență a învățat Buffett puțină răbdare. De atunci, Warren a devenit un susținător al investițiilor pe termen lung. Această atitudine de a investi și a făcut din el un miliardar. În 1973, Warren a cumparat pentru 11 de milioane de actiuni ziarului "Washington Post", și nu să le vândă, în ciuda fluctuațiilor de preț. După câțiva ani, aceste stocuri au adus mai mult de 1,2 miliarde de dolari.
Warren a lucrat din greu pentru a-și asigura un capital de start. În primul rând el a efectuat ziarele de publicitate. Apoi, el a cumpărat terenul și a început să-l închirieze. Apoi el a investit în instalarea de mașini de pinball în saloanele de coafura orașului.
Până la sfârșitul anului colegiu de economii Warren a totalizat 90 de mii de dolari.
Buffett a primit două grade. În 1950, a absolvit de la Universitatea din Nebraska la Lincoln. Și după - Scoala de Afaceri de la Universitatea Columbia din Washington. Acolo a învățat Benjamin Graham - autor de carti preferate Buffett - "Investitorul Inteligent".
Principiul de a investi cu succes Graham a fost ca banii să fie investiți în aceste stocuri al căror preț este mai mic decât activele companiilor pe care le vinde. Astfel, pentru Graham nu a contat domeniul de aplicare al întreprinderii. El a făcut investiții sa bazat exclusiv asupra situațiilor financiare.
Buffett a atras, de asemenea, propriile sale concluzii din experiența de ascultare a cursului. El a decis că, în loc de a cumpara actiuni ale unor companii subevaluate vor fi mult mai profitabil să cumpere companiile în sine. Cu această concluzie, Buffett a câștigat în viitor, mult mai mulți bani decât tot fondul de investitii Graham.
Primul milion Warren câștigat în 1962 cu privire la activitățile de investiții de fonduri proprii Buffett parteneriat Ltd. Este de remarcat că Buffett însuși a investit într-un fond de o sută de dolari. Restul economiilor sale, el a rezervat pentru cazul în care a ars. El a vrut să lase fondurile să plătească despăgubiri investitorilor.
În 1965, Buffett este cumpărarea acțiunilor companie de textile Berkshire Hathaway, care a fost considerat aproape de faliment. Aceasta companie a devenit coloana vertebrală de afaceri Buffett pe toți anii viitori. În 1985, ea a schimbat profilul de societatea de investiții și fondul de asigurări. Astăzi deține în activele de care zeci de cele mai diverse companii.
De la începutul anilor nouăzeci, Warren Buffett este unul dintre cei mai bogati oameni din lume, evaluat Forbes. În 2012, el a terminat pe locul al treilea pe listă, cu o avere de patruzeci și patru miliarde de dolari. El detine actiuni ale companiilor Coca-Cola "," Gillette "și multe altele.
Buffett se preferă să dețină acțiuni ale companiilor ale căror produse se bucure de el. Dar principalul secretul lui, potrivit experților, este că Buffett nu sa angajat în speculații pe piața de valori. După cum spune el: "Pentru noi, cel mai bun timp pentru a vinde stocurile - nu e niciodată!" Buffett investeste numai în acele companii care vor exista în piață pentru o perioadă lungă de timp.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu