luni, 24 iunie 2013

Afacere de familie: argumente pro și contra

Afaceri, care se bazează pe relațiile de familie și legăturile de familie apropiate, mulți par afaceri mai atractiv, succesul de care depinde în mare măsură pe cei din afara care sunt angajate. După toate, încredere în cei pe care stii ca pe tine însuți este mult mai ușor, și să aștepte pentru un salariat care ocupă o poziție-cheie într-o societate dintr-o dată merge la un concurent, din cauza diferenței mici a salariilor în acest caz, nu este necesar. Dar, potrivit experților în domeniul managementului, tot nu este la fel de ușor pe cât pare la prima vedere. Ca orice altă formă de organizare a afacerilor, afacere de familie are atât aspecte pozitive, precum și un număr semnificativ de momente negative.

Familia de afaceri: Argumente "pentru"
Deschiderea afacere de familie, puteți conta cu siguranță pe următoarele avantaje ale acestei afaceri:
Abilitatea de a păstra secrete secrete, rețete de proprietate sau detalii cu privire la fabricarea produselor. Aceste concepte sunt esențiale pentru afaceri mici - o brutărie privat, productia de inghetata high-end sau o fabrică de vin mic depind de conservarea datelor sensibile mult mai mult decât un stand de concesiune sau producția de masă de alimente.
Motivație mare pentru toți angajații. Cele mai multe cap pentru a stimula activitatea de muncă a lucrătorilor obligați să inventeze noi moduri, dar cand vine vorba de rude, fiecare dintre ei vor încerca să facă maximă a afacerii de familie înflorit, pentru că acest lucru depinde direct de bunăstarea lor.
Abilitatea de a alege pentru fiecare dintre participanți în care poziția în afaceri care potriveste cel mai bine aptitudinile și abilitățile sale. Cunoașterea în avans a calității tuturor angajaților, stabilirea unei afaceri va fi mult mai ușor decât cu recrutarea pe termen lung pentru fiecare poziție.
Creșterea încrederii în echipa. Nu este nevoie să se adapteze la orice Începător și evalua capacitatea sa de a coexista într-o echipă unită.
Proximitatea a acestei metode de organizare a afacerilor slave mentalitate. Potrivit psihologilor, care a existat lungă tradiție de nepotism în afaceri și continuă să prospere astăzi. Mulți dintre noi sunt mult mai ușor de a lucra cu rude decât cu strainii.
Dar, în ciuda unui număr mare de aspecte pozitive, afaceri de familie și ascunde multe capcane, dintre care multe pot provoca prăbușirea întregii afaceri.
Afacere de familie: argumente "contra"
Principalele dezavantaje ale unei astfel de afaceri sunt:
Risc crescut de o defalcare în familie și de afaceri după profitul rezultat va fi suficient de mare. Fiecare membru al familiei va califica pentru o "bucată de tort", ceea ce poate duce la riscuri serioase pentru afaceri.
După sfârșitul primului și mai intens, stadiul de dezvoltare a afacerilor, mulți dintre membrii familiei se pot relaxa și opri prea mult de lucru pentru rezultat, în speranța că acest lucru nu va afecta salariile - la urma urmei ești rudă, cum poate exista un scor.
Absența de o ierarhie clară și, prin urmare, imposibilitatea de responsabilitățile și autoritățile clar delegate.
Aspectul de conflict din cauza incapacității de a distinge clar între familie și de afaceri.
Evaluarea părtinitoare a abilităților angajaților - de a lua cu privire la activitatea de "glorioasa mic" Petya, aveți o riscul de angajat șocante și non-executiv al lui Petru, care nu a fost chiar posibilitatea de a fi pedepsit pentru neglijență.
Schimbarea de conducere sau de înlocuire a personalului în poziții cheie ar putea duce la întreaga Moartea a conflictelor - asista la povestea de Lillian Bettenkur că războiul pentru L'Oréal a făcut-o ceartă cu o fiică nativ.
Rezumat
Pentru a decide dacă familia a participa la noua ta afacere, este foarte dificil. Psihologii recomanda atenție și mai mult de o dată să cântărească "pro" și "contra", deoarece, chiar dacă de afaceri de succes și creșterea veniturilor familiei, păstrați-l relație normală poate fi foarte dificil. Și analiștii financiari avertizează că afacerea de familie - una dintre cele mai de scurtă durată, iar motivul este - certuri frecvente ale rudelor care au obtinut un succes împreună, dar în cele din urmă a început să se "trage pătură" de peste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu