duminică, 23 iunie 2013

Steve Jobs - părintele fondator al Apple

Astăzi, cu greu vei găsi un om care nu ar fi auzit de Apple a companiei legendara, a dat lumii unul dintre cele mai importante invenții ale secolului trecut - calculatorul personal. Inovare Apple a eșalonarea în domeniul său de aplicare, astfel încât mulți dintre noi tind să creda că aceste corporații gigant ies la lumină doar printr-o investiție solidă.
Este greu de imaginat, dar este pentru Apple, de înaltă tehnologie monstru, este un tip foarte obișnuit - Steve Jobs, care a vrut sa creeze ceva care ar fi benefic pentru întreaga omenire ...

Steve Jobs - Biografie
Viitor fondator al Apple, Steve Jobs, sa născut în 1955 în orașul Mountain View, California. Mama biologică, un student absolvent necăsătorit, a abandonat copilul imediat după naștere. Câteva zile mai târziu, Steve a fost adoptat de Paul și Clara Jobs, într-o familie în care și-a petrecut copilăria și tinerețea.
De la o vârstă fragedă, Steve Jobs a gravitat de electronice, și în 12 ani, chiar a încercat să colecteze lumina frecventa curentului electric pentru a studia fizica. Nu a găsi dreptul de piese, băiatul a sunat o companie mare Hewlett Packard, cu o cerere pentru a rezolva problema. Rezultatul - are nu numai tot ce ai nevoie, dar, de asemenea, a fost invitat să lucreze acolo în timpul verii.
În timp ce studia în liceu, Steve întâlnit Steve Wozniak, care a avut, de asemenea, o pasiune pentru noi invenții. La acea vreme, Wozniak a fost de gândire despre crearea unui computer de domiciliu. Dar această idee este destinat să devină doar patru ani mai târziu.
În 1972, Steve Jobs a mers la facultate, și Wozniak a început cariera la Hewlett Packard. Dupa numai un semestru Locuri de muncă abandonează și du-te de lucru ca un designer de jocuri video Atari, dar apoi se stinge și fiind incluse în mișcarea hippie, prin care a petrecut ceva timp în India.
Din India, Steve Jobs a revenit o altă persoană. Cea mai mare dorință lui a fost de a crea un calculator personal. Împreună cu Steve Wozniak, el a realizat visul său în viață, iar la începutul anului 1975, Wozniak a arătat modelul finit a societăților de administrare a PC-uri Hewlett Packard și Atari. Cu toate acestea, prezentarea sa a eșuat. Asta e atunci când Steve Jobs a decis să-l meargă singur.
Apple a fost stabilit la 1 aprilie 1976. Personalul său a constat din doar trei oameni - Steve Jobs, Steve Wozniak și Robert Wayne (fosta de Atari). Locul de desfășurare: Locuri de munca garaj familie.
20 de ani, Steve Jobs, impreuna cu Steve Wozniak a început să dezvolte un nou model de PC-uri - Apple a I. După un timp, Steve a reușit să găsească un magazin care a inceput sa vanda aceasta marca. Proprietar de magazin a fost atât de interesați de conceptul de PC care a făcut pentru 50 de mașini de la o dată. Acest lot a fost vândut la prețul de 666 de dolari 66 de cenți pe acțiune. Un total de aproximativ 600 de prieteni a lansat un computer Apple I.
Pe zi 12 existența a Apple a ieșit Rob Wayne, cei vânzare pachetul de acțiuni de 800 de dolari.
Apoi, Steve a găsit un investitor bun și a lansat o noua linie de Apple II, cu un ecran color, mouse-ul și tastatura (analogi similare nu există încă). Acest brand este atat de extrem de popular încât până în 1980, tipii ăștia au devenit multimilionari.
În martie 1981, Steve Wozniak a fost într-un accident de avion. În mod miraculos supraviețuitor, el a parasit compania, devenind un simplu profesor de informatică. Dar Jobs nu a pierdut și pentru a găsi oameni noi, a atras mai mulți investitori și a creat un brand faimos de Macintosh.
Cu toate acestea, în 1985, din cauza eșecului complet al brandului Apple III, Steve Jobs a fost concediat. După pensionare, el a fondat propria companie NeXT. Dar în cazul fostului companiei nu a mers bine.
În septembrie 1997, Steve Jobs a revenit la Apple și a ridicat, de fapt, întreg imperiul de la genunchi la picioarele lui. Astazi, compania este unul dintre cele mai mari și cele mai multe încă nu se obosesc să surprindă publicul: iPhone telefon, tabletă iPad calculator, player-ul iPod, laptop MacBook Air, un laptop bazat pe procesorul Intel, iar acest lucru nu este limita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu