joi, 20 iunie 2013

Henry Ford: Povestea unui om încăpățânat

Henry Ford - nu este doar un om bogat și un arivist, dar de renume mondial inventator, creator, care a adus o mare contribuție la istoria modernă a omenirii. Pe contul de brevete a sale sunt 161, crearea de fabrici și, cel mai important, crearea unui vehicul care este disponibil pentru toată lumea.

Un fermier care a eșuat
Dar viata lui Ford ar fi putut fi alta destul de diferita daca nu ar fi încăpățânarea și tenacitatea luia. Henry sa născut la 30 iulie 1863 in familia fermier destul de prospera. Tatăl său a fost foarte supărat că micul Ford ca avut un interes scăzut în treburile fermei. El a vrut ca fiul său să urmeze pe urmele lui.

Odată ce copilul a văzut masina cu motor, care l-a uimit. Acest eveniment este în parte care a influențat alegerea vieții sale. La 15 ani, Ford sia dat în sfârșit seama că el nu vrea aceeași soartă ca și tatăl său. El fuge de acasă la Detroit și se angazeaza la o fabrica specializata in productia de masini de tramvai. La locul de muncă, Ford sa remarcat cu capacitate mare de diligență. El putea repara cu usurinta utilajele, chiar și cu defecțiuni cele mai sofisticate.

Începutul de maturitate
Suficient de devreme Henry Ford se căsătoreste cu Clara Bryant. Cuplul a cumpărat o casă la țară, dar Ford nu a putut sta inactiv, si ei sa mutat înapoi la Detroit. Acolo, Henry sa angajat ca inginer în compania de electricitate. În același timp, Ford lucrează la inventarea masinii, care va fi disponibil pentru toată lumea.
Vecini ai familiei Ford, cu o privire nedumerită la inventator autodidact. Henry il înțelege decât soția sa, care crede cu adevărat în soțul ei și-l ajută în toate eforturile sale. În cele din urmă Ford creează prima masina aparenta. Acestea cu greu poate fi numit un succes, Ford știe, dar el refuză să renunțe.
Ca rezultat, Ford a creat prima mașină experimentală. Cu toate acestea, el a fost surprins să descopere că invenția nu este în cerere. Ford este de a face tot posibilul pentru creatia sa interesat de: implicată în curse de drum, în căutarea de tovarăși. Eforturile sale au fost încununate de succes. În 1903, cu ajutorul sponsorilor influente Henry a fondat și a condus compania, Ford Motor Company.

Ford Motor Company
Dar povestea nu se termină cu Henry Ford. Compania Ford Motor Company a inceput sa produca automobile construite manual. Desigur, costul pur și simplu este extraordinar de mare. Acest fapt contrazice principiile lui Ford, care a crezut că mașina - este doar un vehicul pentru mișcare, nu un lux pentru elite.
Henry introduce în conducta de producție, care reduce foarte mult costurile de mașină. Ca urmare, compania a lansat primul automobil public care are un mare succes comercial. În fiecare an, Ford este de a face toate eforturile pentru mașinile companiei au fost chiar mai ieftine și mai calitative. El lucreaza din greu, de până la 80 de ani, și numai după ce devine clar că societatea sa Ford Motor Company asigurat un succes absolut, decide să se pensioneze.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu