marți, 4 iunie 2013

John D. Rockefeller - geniul afacerilor

John D. Rockefeller - nu este doar cel mai bogat om al timpului său, dar de fapt, icoana pentru oameni dornici de avere, succes și prosperitate. O mulțime de copii se nasc cu abilități înnăscute în matematică, literatură, și alte subiecte. John  fost un geniu în știința de a crea capital financiar. Ce factori au ajutat pe Rockefeller pentru a obține aceste rezultate impresionante?


Educație
John D. Rockefeller sa născut la 08 iulie 1839 în familia extrem de credinciosi și seviri. Tatăl său angajat destul de succes în activități comerciale și a avut un spirit antreprenorial, care desigur, a trecut la John.  Principalele valori ale familiei au fost lucru și economia. John la o vârstă fragedă a început să efectueze oferte. De exemplu, el a cumpărat bomboane și le-a vândut la surorile sale, cu o anumită marjă.
Rockefeller a fost copil foarte liniștit și foarte serios, farse copilărești se părea destul de putine. El curând a început să țină evidența veniturilor și cheltuielilor și a păstrat obiceiul de o viață. John inca in adolescenta a fost capabil de a stabili priorități, și supus toate aspirațiile lui, gânduri, timp și energie pentru a atinge succesul financiar. Apropo, Rockefeller destul de mediu a invatat la scoala, nici colegiul nula terminat.

Iubitor de munca
A disprețuit colegiu, John decide pentru a obține o educație mai practica, și să treacă o perioadă de trei luni de cursuri de contabilitate. Apoi, el aganjinduse ca un contabil asistent. El a lucrat pentru scurt timp la acest postul, dar a avut aceeasi etica a muncii, abordarea executiv și responsabil la locul de muncă.
La vârsta de 18 ani, John a devenit un partener de afaceri a lui Maurice Clark. Cam în același timp în Pennsylvania au fost descoperite depozite de petrol, și pe cei mai mari întreprinzători din America iau coplesit asa numita  "febra de petrol". Rockefeller nu poate rata această șansă, și în 1864, un cuplu cu partenerul sau incepe sa se implice in afacerile cu petrolul. Curând el reziliază contractul cu Maurice Clarke și în 1870 a creat compania sa de petrol, Standard Oil.

Întreprinzator
John, justifică titlul afacerist geniu prin contracte profitabile, inclusiv cu gestionarea industriei feroviare. Compania Rockefeller constă într-o pereche de fabrici mici de prelucrare, dar el însuși a pus scopul creind acest imperiu si a început să se dezvolte rapid afacerea.
John a condus concurență foarte dură. Compania sa a absorbit companie de petrol mai puțin succes. De-a lungul timpului, Standard Oil devine practic un monopol în sectorul petrolier. John D. Rockefeller urât din cauza politicii sale agresive, apar in ziare publicarea neonorantă despre el, dar John nu acorde nici o atenție la criticile dușmanilor. La sfârșitul situația financiară a vieții Rockefeller a fost estimată la aproximativ 1 miliard.

În concluzie, putem spune că John D. Rockefeller și la această zi este un exemplu pentru orice afacere, lupta pentru succes. Omul a avut un fler antreprenorial incontestabil, dar formarea caracterului său în multe feluri servit ca educație și familie. John D. Rockefeller a murit la vârsta de 97, lăsând în urmă o reputație de un om superior, cu propriile mâini a construi un imperiu de afaceri imens, care are venituri enorme.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu