vineri, 21 iunie 2013

Povestea de succes a Phil Knight fondatorul Nike

El nu a visat de a deveni un antreprenor, dar nebunește în dragoste cu sportul. El nu a devenit un atlet de succes, dar a câștigat o victorie în afaceri. Phil Knight - creatorul brandului Nike, unul dintre cei mai bogati oameni din lumea de astăzi se numește "Picasso de publicitate", pentru că se confruntă cu marca deveni mai buni sportivi din lume și logo-ul companiei sale va ști chiar și copiii.

Prima idee de afaceri
Phil dorit întotdeauna să fie un atlet (sau, mai degrabă, alergător pe distanțe scurte), deși a studiat la Facultatea de Jurnalism. Cele mai multe din timpul petrecut la stadion cu antrenorul lui Bill Bowerman, care în curând a devenit prietenul său bun. Puternica lor prietenie, și a fost începutul unei afaceri de succes.
În timp ce sportivii americani au avut de a instrui într-un ieftine pantofi fond pentru 5 dolari, o singura poarta departe, foarte repede. Permite scumpe și de înaltă calitate german Adidas sau Puma nu a putut toată lumea. În scopul de a face într-un fel viața mai ușoară pentru saloanele lor, Bowerman în timpul său liber cusut pantofi de sport, care prietenul său Phil testate cu bucurie. Apoi, Phil ideea de a crea propriul brand de pantofi de sport, care nu este inferior în calitate de german, dar acestea au fost mult mai ieftin.

Din Japonia si un nou magazin de articole sportive
Cum se face? Decizia a venit repede. Knight a văzut imediat eroarea Adidas si Puma - au făcut adidași în Germania, unde costul forței de muncă nu este ieftin. Phil a început, de asemenea, pantofi de producție în Japonia, ceea ce reduce semnificativ costul și prețul de adidași.
Prima revândute în adidași japoneze din SUA, semnarea unui contract cu numele Onitsuka de compania americana de Blue Ribbon Sports. Pantofi de calitate a verificat pe mine. În primul rând, Phil a fost vanzarea de pantofi direct din portbagajul masinii sale, oprindu-se în locurile aglomerate. Apoi, el sa mutat în garajul său, și după un timp închiriat magazin.
În cazul în care veniturile din vânzarea a depășit 8 milioane de dolari, Phil și Bill a angajat un alt salariat Jeff Johnson. Apoi a venit cu numele actual Nike în onoarea zeiței victoriei Nike.

Cum de a deveni un milionar? Secretul Bowerman
Vânzările au fost lent, dar constant. Și în 1971 a existat un progres real, - s-au născut logo-ul legendar al Nike, care în 1996 a devenit cel mai recunoscut dintre toate brandurile de sport. Când gândesc cum să facă o mulțime de bani și de a crește profiturile, Bowerman a venit cu o "vafe" unic ondulat sau. Ea a fost a face pantofi ușoare și a consolidat împinge în timp ce rulează. Clientii Nike (amatori și profesioniști)-a placut, iar creatorii de primul milion câștigat.
În 1979, vânzările Nike bate Adidas. În același an, Knight si colegii sai au decis să faceți upgrade din nou și a creat noi adidași Nike Air cu bună amortizare.

Greșeală sau o cascadorie Knight publicitate
Pelerin în succesul companiei sa schimbat un pic de asistență, creand nu numai un sport, dar, de asemenea, un model de pantof obișnuit, pentru care a plătit-o de consumatori dezamăgire. Phil ținut capul și salvat compania de încheierea unui contract cu Michael Jordan, în timp ce încă tânăr jucător, care aspiră de baschet. El nu numai publicitate, dar, de asemenea, a jucat în adidași de marcă, create special pentru el. De atunci, Nike devine un simbol al sportului mondial, iar Phil devine porecla de "Picasso de publicitate."
După ce produsele Jordan Nike publicitate Torres, Ibrahimovic, Cristiano Ronaldo, Rooney, Agassi, Serena Williams, Maria Sharapova, Tiger Woods și alți sportivi celebri.
Astăzi, Nike - cel mai mare producător de articole sportive din lume și cel mai valoros brand din sportindustrii care lucrează cu staruri internaționale, cluburi de fotbal și echipe sportive.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu