sâmbătă, 3 august 2013

Beneficiile laptelui

    Este bine cunoscut faptul că laptele - o băutură foarte sănătos. Toată lumea știe că acesta conține cantități mari de calciu și, prin urmare, bun pentru intarirea dintilor si a oaselor. Și există alte beneficii de lapte? Se pare că nu există.

    Pentru nervii

    Lapte a fost mult timp considerat un remediu excelent pentru calmarea sistemului nervos și tratamentul tulburărilor asociate cu tulburări psihice. În acest scop, laptele a fost utilizat pe scară largă în Orientul antic. Acesta a fost recomandat să bea în dimineața de a elimina somnolenta, îmbunătăți abilitățile mentale și de informații în general. Decizia luată la lapte de noapte promovează somn bun și are un efect calmant. Potrivit Vedelor indian, laptele este cel mai important băutură, cu care o persoană devine mai rezonabil, incepe sa inteleaga mai bine lumea din jurul nostru și devine viziunea corectă a binelui și răului.

    Medicii moderni, de asemenea, spune că laptele este util pentru persoanele care suferă de insomnie. Pentru a combate este recomandat să bea noaptea un pahar de lapte. Deși speciale hipnotic efect de lapte nu, dar beat nu pe noapte, se reduce secreția de acid gastric si are un efect calmant general.

    Pentru inimă

    Marile avantaje ale laptelui și pentru a reduce riscul de boli cardiovasculare. Un studiu recent realizat de oamenii de stiinta americani sugerează că, ținând chiar și un pahar de lapte in fiecare zi, întărește funcția cardiacă și 37% eficace în prevenirea riscului de evenimente, cum ar fi infarct miocardic si accident vascular cerebral. Acest lucru se datorează conținutului ridicat de potasiu din lapte, necesar pentru menținerea elasticității vasculare. Lapte are, de asemenea, proprietatea de a reduce tensiunea arterială și, prin urmare, util pentru persoanele care suferă de hipertensiune.

    Pentru stomac

    Laptele este un efect foarte pozitiv asupra mucoasei de la nivelul stomacului și este un mod eficient de a trata arsurile la stomac. Deoarece aceasta reduce aciditatea sucului gastric, și arsuri la stomac, mai presus de toate, nu este doar din cauza aciditatii ridicate a stomacului. Fapt puțin cunoscut că laptele este un accesoriu util pentru fructe de padure si legume. Aceasta crește concentrația de calciu în dieta și ajută la asigurarea unui amestec valoros de aminoacizi. Căpșuni, afine si coacaze rosii recomandă a se consuma lapte, deoarece îmbunătățește digestibilitatea de aceste fructe de padure, și reduce, de asemenea, posibilitatea de o reacție alergică. Laptele este, de asemenea, un mod excelent de a potoli setea, deoarece conține cantități mari de proteine ​​si hidrati de carbon.

    Pentru a normaliza greutatea corpului

    În plus, laptele, care este uneori atribuită proprietatea de a mări masă corporală, în fapt, invers, este util atunci când se ocupă cu excesul de greutate. În Canada, ca urmare a 15 săptămâni de studiu a constatat ca persoanele care stau pe o dieta si consuma lapte, media a pierdut 4 kilograme mai mult decat cei care au avut o dieta similara, dar nu a inclus în produsele lactate dietetice. Ca și raportate de autorii experimentului "creierul, dezvăluie o lipsă de calciu, încearcă să compenseze aceasta prin creșterea pofte pentru alimentele care nu sunt prevăzute pentru pierderea în greutate. Ca urmare, și există o serie de excesul de greutate."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu