sâmbătă, 3 august 2013

Calirea organismului

  Pentru a fi sănătos, trebuie să consolideze corpul tau. Există multe modalități de a consolida corpul și unul dintre ei - întărire. Calirea face organismul mai rezistent la gripa și răcelile, atât de frecvente în toamnă, creste rezistenta si intareste sistemul nervos. Cu toate acestea, temperarea trebuie să facă ceea ce trebuie.

    Principii de bază

    Dacă vă decideți să se intareasca corpul tau, trebuie să respectați următoarele principii de bază:

    1. Clase de stricte regularității;

    2. Creșterea treptată în sarcini fizice și de frig;

    3. Sarcini de dozare cu caracteristicile corpului;

    Respectarea acestor principii este foarte important, dacă doriți să întărire a fost bun. Dacă nu stinge în mod regulat, și din timp în timp, acesta va fi practic inutil. În același timp, trebuie să ne amintim o creștere treptată a sarcinii pe corp. Dacă în prima zi a început să mă uda cu apa rece nu va întări organismul, dar va afecta numai.

    Pentru a potoli corpul tau este recomandat să facă următoarea procedură: mersul pe jos desculț și șterge, duș.

    Mersul pe jos desculț

    Începe întărire mai bune în timpul verii. Soare, aer curat, înot și dieta bogate în vitamine pentru a crea condiții bune pentru îmbunătățirea generală a organismului. Acesta a fost în acest moment, este recomandat să facă o plimbare cu picioarele goale pe iarbă proaspăt, pietricele umede nisip de coastă. Mersul cu picioarele goale - cel mai blând de întărire și va fi util pentru cei care sunt doar începutul pentru a consolida corpul tau. În plus, acesta va fi benefic pentru persoanele care suferă de picioare plate.

    Frecuș

    Următoarea etapă de întărire - frecuș. Pentru a face acest lucru, ștergeți gât, piept și spate cu un burete sau un prosop inmuiat in apa rece. După aceea, corpul este frecat cu un prosop. Temperatura apei ar trebui să scadă treptat de la +25 ° C, scăderea este de 1 ° C in fiecare zi sau in fiecare zi, iar dupa 2-3 saptamani, va puteti burete se în jos cu apă de la robinet de la robinet rece (aproximativ +12 ° C). Durata tratamentului, inclusiv corp - 4-5 minute.

    Duș alternativ

    Dușuri de contrast - Next în intensitate și procedura de revenire, se recomandă utilizarea a cel puțin un pic pregătit corpul. În plus față de îmbunătățirea rezistenta la boli, dusuri vase și antrenat, îmbunătățește sanguin si a circulatiei limfatice, îmbunătățește respirația pielii, și pur și simplu antrenantă. Începe întărire se recomandă dus rece (25-30 ° C), scăderea treptat temperatura apei la 18-20 °. Cel mai eficient contrast cu intarirea alternativ ea aruncarea de, apa calda, apoi rece. În timpul unei sesiuni, care durează 3-5 minute, efectuați 2-4 schimbare. Check out procedura ar trebui să fie întotdeauna un deficit de căldură, care este un pic mai rece, astfel încât efectul de răcire asupra corpului de apă mai mare decât încălzirea. Apoi, puterea de ședere se va ridica la ocupația de ocupație.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu