sâmbătă, 3 august 2013

Cum de a îmbunătăți memoria?

   Mulți oameni se plâng că memoria lor nu este suficient de buna, dar, în cele mai multe cazuri, acestea se greșesc. Are o memorie buna, aproape toată lumea - un alt lucru pe care toată lumea lucrează în moduri diferite, în mare parte alegerea doar cele mai interesante. Acest lucru a fost observat în cele mai vechi timpuri: "O memorie bună este una care este capabil să se concentreze și să dea timp pentru impresiile pe care le consideră prețios, păstrați-le înrădăcinată în sufletul însuși."

    În scopul de a îmbunătăți memoria, precum si muschii pentru a fi instruit. Care sunt modalități de a îmbunătăți memoria? Desigur, o mulțime de feluri. Și jumătate dintre acestea sunt deținute de fiecare dintre noi, fără să știe.

    De fapt, volumul memoriei noastre este aproape nelimitat, dar nu știm întotdeauna cum să-l folosească în mod corespunzător. O metodă care se practică în școli: repetarea mecanică - nu este cel mai bun mod de a îmbunătăți memoria.

    Cât de repede sa tie minte ceva specific:

    Deci, dacă aveți absolut trebuie să vă amintiți nimic specific, face trei pasi simpli:

    1. Concentrati-va atentia - dacă vrei ceva să vă amintiți, doar să vă relaxați și să aloce un minut doar ceea ce are nevoie pentru a fi amintit. Nu comuta la alte subiecte - se concentreze pe un singur subiect.

    2. Creați o asociație - gândesc, cu ce se poate referi ceea ce vrei să-mi amintesc. Acesta poate fi orice - un joc de cuvinte, animale, numărul clădirii sau orice altceva de alegerea ta.

    3. Câteva repetari - la urma urmei, doar de câteva ori, repeta această asociere. Mai bine în ureche, dar este posibil și să se.

     Aceste trei pași simpli va ajuta să vă amintiți ceea ce vrei mai repede, fără a fi nevoie de cineva care nu este necesar de învățare pe de rost.

    În scopul de a învăța cum să se concentreze o mai bună utilizare respirație profundă. Respirați adânc și țineți aer timp de cinci secunde, în același timp, stoarce palma într-un pumn. Apoi expirați încet și descleșta mâinile. După trei respirații te vei simti relaxat. De asemenea, util pentru relaxare doar pentru a merge în aer liber pentru aproximativ 15 minute.

    Pentru a crea asociații utile "atașa" ceea ce este necesar să ne amintim ceva care este deja ferm depusă în memorie. Memorie funcționează cel mai bine în cazul în care noi fapte nu se poate conecta cu propriile lor sentimente personale sau senzatii rezistat vreodată. "Urme de pași în memoria" rămâne practic de tot ceea ce este modul în care creierul nostru comprima în mod eficient informațiile.

    Cum de a îmbunătăți memoria:

    Dacă doriți pentru a îmbunătăți memoria, în general, acesta trebuie să fie instruiți. Iată câteva exerciții specifice, care vă va permite de a îmbunătăți memoria:

    Exercitarea primul lucru. Asociație.

     Au cineva citit încet cu voce tare pentru a vă o pereche de cuvinte. Ascultați cu atenție și să încerce să-și amintească. Apoi cere-le să citească doar primul cuvânt al perechii, iar al doilea - să încerce vspomnit.Naprimer poate încerca aceste perechi de cuvinte:

    pui - ou, zăpadă - cal iarnă - Hay, pere - compot, foarfece - pentru a reduce vaca - lapte, cartea - pentru a preda, fluture - o muscă, o lampă - perie seara - dinți, Cocos - cerneala striga - un notebook, o locomotiva cu abur - merge

    Exercitarea de-al doilea. Dezvoltarea de imaginație vizuală.

     Inchide ochii si incercati sa va imaginati toate detaliile de un animal, obiect sau fenomen natural. De exemplu, încercați să vă imaginați: 1. Apă potabilă elefant. 2. Lion sărind pe pradă. 3. Fulger în cerul de noapte. 4. Veverița de pământ într-o gaură. 5. O gramada de aur, pe o insula tropicala. Și apoi scrie pe o bucată de hârtie imagini pe care ti-ai imaginat, în ordine inversă.

    Exercitarea de-al treilea. Percepția formare de memorie de informații în cadrul ședinței.

Acest lucru este interesant

- Exerciții de imbunatatire a vederii

- Cum de a stabili poziția dvs.

- Care este cel mai bun noapte de somn in mai putin timp

     Ai pe cineva citit cu voce tare pentru tine câteva cuvinte în ordine aleatorie. De exemplu: a doua zi, calculator, lumina, râu, toamna, rola. Apoi, din nou blocat în ordine inversă sau aceeași. Dacă nu există nici o aproape, apoi ia cartea și a citit cu voce tare primul cuvânt din fiecare linie.

    Exercițiu al patrulea. Pentru a ajuta la domiciliu.
    Înainte de a merge la magazin alimentar - scrie-le pe o bucată de hârtie. De mai multe ori citit (cu voce tare sau în tăcere), și du-te la magazin, lăsând lista de produse dorite de la domiciliu. Deci, zi după zi, de excursii de cumpărături obișnuite va ajuta la imbunatatirea memoriei, aproape fără a pune efort.

    Exercitarea a cincea. Cu ajutorul internetului.

    Încercați să vă amintiți numele de portal, unde ai citit acest sfat bun și nu uitați să-l viziteze cel puțin de două ori pe săptămână =)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu