sâmbătă, 3 august 2013

Vitamina de legume în loc de antidepresive

    La începutul toamnei, primele rece, zilele noroase - cu toate acestea, mulți starea de spirit sezonier rău, deteriorarea sănătății, picături de performanță. Ceea ce medicul va recomanda să ridice vitalitatea? Cel mai simplu mod - de a merge la farmacie pentru pastile sau vitamine.
    Dar nu uitați că toamna ne aduce nu numai vreme, dar o multime de legume si fructe, care sunt bogate în vitamine și oligoelemente. Într-adevăr, în lunile de toamnă ale corpului experimentează stresul, dar el încă mai are nevoie pentru a reuși să stoc pe forțele de iarnă.

    Încercați să includă în dieta ta de zi cu zi, atâta timp cât există o astfel de posibilitate, legumele cele mai utile și fructe.

    Pepene verde

    În pepene verde, în plus față de apă și ușor de digerat zaharuri, contine vitaminele C, PP, B, B2 caroten, acid folic, și are o mulțime de fier, asa ca este util pentru cei care sufera de anemie și mamele care alăptează.

    Pară

    Tonuri și întărește sistemul imunitar, organismul are proprietati tonice. Acesta conține vitamina C, B1, P, PP, precum și acizi organici, azot și pectină, și acid folic. Se spune ca daca mananci pere - toate rani pe piele se va vindeca mai repede. Există chiar și o părere care pere poate reduce temperatura corpului, dacă nu vă simțiți bine.

    Pepene galben

    Un alt favorit toate fructele toamna conține o mulțime de siliciu, care este necesar pentru piele, păr, și chiar cortexul.

    Roșii

    De asemenea, la intarirea sistemului imunitar, mai mic de colesterol, intaresc vasele de sange, ajuta cu boli ale tractului gastro-intestinal, și suc de roșii este recomandat pentru cei care au pietre la rinichi. Dar lucrul cel mai util in rosii - licopenul, o substanță care reduce riscul de a dezvolta cancer.

    Ardei dulce

    De asemenea, bogat în vitamine, mai ales vitamina C. Este în piper aproape la fel de mult în smotrodine negru și citrice. Astfel că poate fi ușor înlocuită acid ascorbic piper. Partea cea mai utilă din piper - tulpina, acesta conține mai multe vitamine. De asemenea, ardei dulce contine caroten, cum ar fi morcovi sau suc de fructe, și într-adevăr, toate legumele portocaliu-roșu.

    Prună

    Bogat în acizi organici și minerale. Prunele sunt dotate cu o substanță specială - de cumarină. Ele reduc riscul de cheaguri de sânge în vasele de sânge, ajutând la combaterea trombozei, precum dilata vasele coronariene.
    Dovleac

    Benefic antioxidanti si beta-caroten: se întoarce în corpul nostru în vitamina A. Semințe de dovleac, probabil, cunoscute de toți pentru proprietățile sale benefice. Ei au minerale, un număr mare de grăsimi "utile", precum și de fier, fosfor, zinc și alte vitamine. Dovleac, de altfel, este recomandat pentru cei care se uita la figura lor. La dovleac este de echilibru aproape perfect în acest sens, "preț-calitate", cu alte cuvinte, este foarte hrănitoare și scăzut de calorii.

    Măr

    Apple este, probabil, una dintre cele mai populare si folositoare de fructe. Merele contin vitaminele A, C, vitamina B, de care avem nevoie pentru funcționarea normală a sistemului nervos, cardiovascular si digestiv. Există mere și vitamina G. Deși este foarte rar în mere mai mult decât în ​​alte fructe. Este necesar pentru buna digestie și creștere.

    Deci, nu ezitați să se bucure de darurile toamnă ale naturii și nu se grăbesti la farmacie dupa pastile!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu