vineri, 21 iunie 2013

Povestea de succes a lui Indra Nooyi

Indra Nooyi - una dintre cele mai influente femei din lume, presedinte si Chief Financial Officer al celei mai mari companii alimentare PepsiCo.

Primul protest
Indra a fost născut într-o familie indiană obișnuită, în care drepturile și responsabilitățile de bărbați și femei au fost clar definite. Dar, încă din copilărie Indra și-a exprimat participarea la protest intr-o trupa de rock și echipa de cricket a femeilor. Cu toate acestea, caracterul rebel nu o împiedică de la terminare facultate, si se mute în Statele Unite și a absolvit prestigioasa Universitate Yale.
În India, ea a combinat munca ei și de școală: ea a lucrat într-o companie de textile Tootal, apoi primit un manager de loc de muncă pentru produse din Johnson & Johnson. In acest timp, Indra a avut o experiență bună și am realizat că domeniul de aplicare al afaceri pentru ei strânsă și de interesant, așa că a decis să nu se oprească și să continue educația lor în Statele Unite. Un pic mai târziu, dorința de îmbunătățire și dezvoltare continuă, va juca un rol crucial într-o carieră de succes.


O viață nouă într-o țară nouă
Fiind într-o altă țară, Indra confruntat cu primele dificultăți: ea a trebuit să lucreze pe timp de noapte pentru a supraviețui într-un fel, deoarece a ajutorului financiar al universității nu a fost suficient. Dar dorința de învățare nu se descuraja, și în 1990, Indra a primit o diplomă de master de la Universitatea Yale.
Imediat după încheierea Indra a început să lucreze la Boston Consulting Group, iar după 6 ani, compania sa mutat la Motorola, unde a primit poziția de senior manager. Următoarea oprire a fost Indra Asea Brown Boveri Inc (ABB), unde a luat locul al managerului strategice. Și aici este capabil de a evalua șeful lui Jack Welch General Electric, care deja a fost de gând să atragă Indra pe partea lui, dar Wynn Kalovey înainte de rival și a oferit un loc de muncă în Nooyi PepsiCo. Sa dovedit că el a luat decizia corectă și la timp, deoarece compania care produce bauturi racoritoare, apoi trece prin vremuri grele. Odată cu sosirea lui Indra în PepsiCo, lucrurile au mers în jos.
Reformele lui Indra Nooyi de la PepsiCo
Primul lucru pe care am decis să fac Indra - pentru a extinde domeniul de aplicare al companiei. Ea a început să lucreze în mod activ pentru a dezvolta și a înființat un lanț de restaurante Pizza Hut, KFC, Taco Bell. În plus, Indra a inițiat o vânzare stoc publică. Dar cel mai important pas a fost achiziționarea companiei marca Tropicana, produce suc de portocale, precum și a face cu Quaker Oats, datorită cărora compania a început să producă snacks-uri si cereale, de exemplu, "Dove" în industria alimentară. În general, Indra a schimbat complet strategia de PepsiCo.
Toate acestea a crește foarte mult PepsiCo și bate principal rivalul său și veșnică - Coca-Cola. De atunci, Nooyi a preluat funcția de director financiar și un loc de cinste în lista celor mai bogati oameni din lume. În plus, ea a devenit una dintre cele mai influente femei din lume și este în prezent ocupând locul 6.
Indra consideră că cheia succesului de fiecare companie - capacitatea de a lua timp pentru a reforma. În plus față de a duce la un nivel decent de PepsiCo, Indra a studiat cu atenție tactica de principalul său concurent, trage concluzii și să aplice metode eficiente, bazate pe experiența de concurență și observații personale.
Astăzi, valoarea de experți PepsiCo estimează la 106 miliarde dolari pentru activitatea de profit net Indra a crescut de 2 ori, iar veniturile totale cu 72%.
Indra Nooyi - este nu numai o femeie de afaceri de succes, care știe cum să facă o mulțime de bani, dar, de asemenea, o soție fericită și mama. Teama de părinții ei nu au fost justificate: Indra căsătorit, și nu a împiedicat cariera pentru a începe o familie și să dea naștere la doi copii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu